Projecten

Omgevingsvisie Olst-Wijhe 2050

De gemeente Olst-Wijhe gaat samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners aan de slag om richting te geven aan de toekomst van haar dorpen en landelijk gebied. Dit doet zij met het opstellen van een omgevingsvisie.

Gelegen aan de rivier de IJssel, met de rust en ruimte van het Sallandse landschap, een rijke aanwezigheid van natuur en cultuurhistorie en de nabijheid van steden Zwolle en Deventer bevindt zich de Overijsselse gemeente Olst-Wijhe. De 12 karakteristieke dorpen en buurtschappen in de gemeente worden gekenmerkt door hechte gemeenschappen, waar naoberschap hoog in het vaandel staat en men graag elkaar ontmoet, ondersteunt en samen onderneemt.

Deze kenmerken bieden een sterk vertrekpunt in het formuleren van een integraal antwoord op de verschillende ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken die nu en in de toekomst op de gemeente afkomen. De koers hiervoor wordt uitgezet in de omgevingsvisie. RUIMTEVOLK begeleidt de gemeente Olst-Wijhe inhoudelijk en procesmatig om tot een integrale visie op de ontwikkeling van de leefomgeving te komen.

Foto boven: zicht op de IJssel en Wijhe (Bron: gemeente Olst-Wijhe)

Meer informatie

Janneke Rutgers

Adviseur / onderzoeker / Directielid

Stuur e-mail 06 41 31 30 59

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.