Projecten

Omgevingsvisie Rozendaal

De gemeente Rozendaal heeft RUIMTEVOLK gevraagd de gemeente en samenleving te adviseren en te begeleiden bij het opstellen van haar eerste omgevingsvisie.

Het kasteeldorp Rozendaal is zonder twijfel een van de mooiste en groenste plekken van Nederland om te wonen. Niet in de laatste plaats ook vanwege de ligging van het dorp aan de voet van Nationaal Park Veluwezoom, diverse landgoederen en de Posbank. Daarnaast profiteren de inwoners van de uitstekende voorzieningen van Velp en Arnhem, die op fietsafstand liggen.

Naast het behoud en versterking van deze unieke kwaliteiten, staan de gemeente en inwoners voor een aantal uitdagingen en keuzes. Zoals het toevoegen van (zorg)woningen voor senioren en jonge huishoudens aan de woningvoorraad. Maar hoe doe je dat als de ontwikkelruimte hiervoor beperkt is? En welke mogelijkheden en ruimte bied je om de bestaande woningvoorraad aan te passen?

Andere opgaven zijn bijvoorbeeld het vormgeven van de rol en positie van Rozendaal als ‘Groene huiskamer’ van de Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. De gemeente wil graag die rol op haar nemen, maar wordt ook geconfronteerd met een hoge intensiteit en belasting van de natuur, wegennet en eigen leefomgeving. De omgevingsvisie moet kaders bieden voor een goede balans tussen natuur, recreatie en leefbaarheid.

Meer informatie

Eline Aardse

Adviseur

Stuur e-mail 06 14 33 94 37

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.