Projecten

Omgevingsvisie Zutphen

Omgevingsvisie Zutphen

Omgevingsvisie Zutphen

De prachtige Hanzestad Zutphen staat de komende jaren voor uiteenlopende opgaven die druk op de ruimte uitoefenen en uitdagen tot slimme strategieƫn. De omgevingsvisie moet daarvoor de lijnen uitzetten. De gemeente heeft RUIMTEVOLK gevraagd de gemeente, haar partners en inwoners te begeleiden bij het ontwikkelen van haar eerste omgevingsvisie.

Zutphen, bekend om haar rijke historische verleden als Hanzestad, is een plek waar fijn gewoond, gewerkt en gecreƫerd kan worden. De gemeente wil dit graag zo behouden en waar mogelijk versterken. Daarbij ziet ze zich uitgedaagd om samen met haar inwoners en partners een toekomstbestendig antwoord te formuleren op uiteenlopende opgaven die druk op de ruimte uitoefenen.

Inwoners aan de slag tijdens de eerste Dag van Zutphen 18 oktober 2022

Met de omgevingsvisie wenst de gemeente Zutphen op inspirerende en uitnodigende wijze richting te geven aan de ruimtelijke ontwikkeling van zowel de stad Zutphen, als Warnsveld en de Hoven. Het gewenste eindresultaat is een omgevingsvisie die het toekomstverhaal voor Zutphen in 2040 schetst. RUIMTEVOLK begeleidt en adviseert de gemeente en inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij het opstellen van de omgevingsvisie. Centraal in het proces staan drie participatiemomenten tijdens de Dag van Zutphen.

Meer informatie

Janneke Rutgers

Adviseur / onderzoeker / Directielid

Stuur e-mail 06 41 31 30 59

Eva Hexspoor

Stedenbouwkundige

Stuur e-mail 06 28 06 19 65

Judith Hinfelaar

Adviseur / onderzoeker

Stuur e-mail 06 18 58 86 96

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.