Projecten

Omgevingsvisie Zeist

Participatie kan bij het opstellen van een omgevingsvisie op verschillende manieren vorm krijgen. In Zeist maken ‘lokale waarden’ over hoe bewoners met elkaar willen samenleven een belangrijk onderdeel uit (bij het opstellen) van de onlangs vastgestelde omgevingsvisie. RUIMTEVOLK adviseerde en ondersteunde de gemeente Zeist gedurende dit proces.

De afgelopen tijd werkte de gemeente Zeist samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijk organisaties hard aan de omgevingsvisie. Deze visie besteedt aandacht aan ontwikkelingen en ambities op thema’s zoals wonen, duurzame energie, mobiliteit en gezondheid, als ook belangrijke waarden over de manier waarop bewoners willen samenleven en hun leefomgeving ervaren.

Tijdens gesprekken met de samenleving deelden inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties belangrijke ‘waarden’ voor hun wijk of buurt. Deze ‘waardensessies’ leverden, samen met de waarden die voor heel de gemeente Zeist van belang zijn, belangrijke bouwstenen voor de Zeister omgevingsvisie. Uiteindelijk krijgt deze omgevingsvisie vorm in een interactieve website als ‘de Ruimtekaart van Zeist’.

RUIMTEVOLK ondersteunde de gemeente Zeist tijdens het raadplegen van de samenleving en adviseerde bij het inhoudelijk ontwikkelen van de omgevingsvisie en het kaartmateriaal.

Meer informatie

Sjors de Vries

Ruimtelijk strateeg / Directeur

Stuur e-mail 06 12 22 96 62

Pieternella Aten

Ontwerper

Stuur e-mail 06 43 84 18 75

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.