Projecten

Omgevingsvisie Nieuwegein

Nieuwegein bestaat dit jaar op de kop af een halve eeuw. Met haar eerste omgevingsvisie ‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ legt de gemeente de basis voor de ontwikkeling van de volgende 50 jaar. Daarin zet het haar geschiedenis en kwaliteiten als voormalige groeikern strategisch in voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Nieuwegein, een gemeente met een bijzondere geschiedenis. Precies een halve eeuw geleden werd het landelijk gebied ten zuiden van Utrecht in rap tempo ontwikkelt tot groeikern. Maar een stad die in ruim een decennium is gebouwd, verouderd ook als geheel. Niet alleen de fysieke ruimte, maar ook de bevolking. Zo moet de stad die gebouwd is op de idealen van de jaren ‘70 en ‘80 klaargemaakt worden voor de opgaven van de 21e eeuw. Hoe wordt Nieuwegein duurzamer, gezonder en veiliger? En hoe kan Nieuwegein haar bijzondere geschiedenis als groeikern inzetten en de stad klaar maken voor de uitdagingen van de 21e eeuw? Dat zijn de centrale vragen van de Nieuwegeinse omgevingsvisie.

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent‘ is de titel van de eerste Nieuwegeinse omgevingsvisie. Het afgelopen jaar hebben we hier met de gemeente en de organisatieadviseurs van Hiemstra & De Vries – en uiteraard samen met bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en ketenpartners  – hard aan gewerkt. De omgevingsvisie is in april 2021 door de gemeenteraad vastgesteld.

Meer informatie

Pieternella Aten

Ontwerper

Stuur e-mail 06 43 84 18 75

Sjors de Vries

Ruimtelijk strateeg / Algemeen directeur

Stuur e-mail 06 12 22 96 62

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.