Actueel

Even voorstellen: Koen Klouwen

Vanaf september is Koen Klouwen onze nieuwe collega bij RUIMTEVOLK. Koen heeft ervaring in het woondomein, maar kijkt met een brede en blik naar de grote ruimtelijke opgaven die op overheden, maatschappelijke partijen en inwoners afkomen. Koen doet de master Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

“Ik werk al een aantal jaar als adviseur op het gebied van woonbeleid bij adviesbureau Companen. Hoewel ‘wonen’ het leeuwendeel van mijn werk vormde, merkte ik de afgelopen steeds meer hoe verschillende opgaven met elkaar samen kwamen te hangen. Mobiliteit, verduurzaming, sociale verhoudingen, de samenhang met de bestaande woonomgeving, ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Meer woningen bouwen is één, maar hoe zorg je dat deze op een goede manier in de bestaande situatie passen?

Vanuit die fascinatie doe ik de master Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tijdens mijn master wil ik me verdiepen in het ontwerpen van de wijken, dorpen, steden en landschappen van de toekomst. Hoe geven we het Nederland van de komende decennia en eeuwen vorm? Ik denk dat in de discussies daarover, ontwerpers een cruciale rol kunnen spelen. Stedenbouwers maken de vertaling van onderzoek en beleid naar de ‘echte’, fysieke wereld.

Ik heb veel zin om bij RUIMTEVOLK aan de slag te gaan. Ik ken RUIMTEVOLK al goed, omdat ik vanuit Companen met hen samenwerkte aan het opstellen en de uitvoering van de Regionale Woonagenda’s in de provincie Overijssel. Ik blijf deels bij Companen werken, maar ga me vooral storten op ontwerpwerk bij RUIMTEVOLK. Ik kijk er naar uit om mijn ervaringen als adviseur te combineren met mijn studie aan de Academie van Bouwkunst. Dat leerproces ga ik van harte benutten in mijn werk de komende tijd!”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.