Actueel

Even voorstellen: Koen Klouwen

Graag stellen we onze nieuwe collega Koen Klouwen voor. Vanuit zijn brede ervaring met het doen van onderzoek en advisering in het woondomein, kijkt hij met een brede blik naar de grote maatschappelijke en ruimtelijke opgaven.

“Ik werkte al een aantal jaar als adviseur op het gebied van woonbeleid bij een adviesbureau. Hoewel het thema ‘wonen’ me in de volle breedte erg bezig houdt, vind ik het interessant om verder te kijken. Hoe hangen verschillende ruimtelijke opgaven met elkaar samen? Mobiliteit, verduurzaming, sociale verhoudingen, de relatie met de bestaande woonomgeving, ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Meer woningen bouwen is één, maar hoe zorg je dat deze op een goede manier in de bestaande situatie passen?

Vanuit die fascinatie ben ik weer gaan studeren. Ik doe de master Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tijdens mijn master wil ik me verdiepen in het ontwerpen van de wijken, dorpen, steden en landschappen van de toekomst. Hoe geven we het Nederland van de komende decennia en eeuwen vorm? Ik denk dat ontwerpers een cruciale rol kunnen (en moeten) spelen in de discussies daarover. Stedenbouwers maken de vertaling van onderzoek en beleid naar de ‘echte’, fysieke wereld.

Ik heb veel zin om daarmee bij RUIMTEVOLK aan de slag te gaan”!

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.