Actueel

Lezing Anne Seghers over toekomst buitengebied platform Buitenkans

Het platform Buitenkans, een initiatief van de architectuurcentra uit Brabant en Turnhout, wil het gesprek over de regio-overstijgende opgaven agenderen. Op 16 juni staat de debatavond in het teken van het buitengebied van Oost-Brabant. Anne Seghers, onderzoeker en stedenbouwkundige bij RUIMTEVOLK, zal de openingslezing verzorgen en deelnemen aan het panelgesprek.

Regio Eindhoven timmert stevig aan de weg en heeft de blik sterk op de stad gericht. Maar wat gebeurt er eigenlijk buiten de stad, in de dorpen en het buitengebied? Voor welke ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen staat de regio en hoe worden deze aangepakt? 

Aan de hand van de regionale verkenning naar het buitengebied van Land van Cuijk schetst Anne de belangrijkste ruimtelijke trends en ontwikkelingen voor Oost-Brabant en kansrijke manieren om hiermee aan de slag te gaan.

In het panelgesprek zal vervolgens dieper ingezoomd worden op de woonopgave in het Brabants buitengebied. Deze opgave is zowel kwantitatief: zorgen voor voldoende woningen, als kwalitatief: zorgen voor passende woningen die aansluiten op de woonvraag.

Meer informatie over de avond en deelname

Afbeelding boven: platform Buitenkans

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.