Projecten

Verkenning Blijfklimaat Noord-Brabant

Noord-Brabantse regio’s met een landelijk karakter staan momenteel bloot aan tal van ontwikkelingen. Ze hebben te maken met maatschappelijke, fysieke en economische transities, die sterk op elkaar inwerken en grote invloed hebben op de vitaliteit van dorpen, kernen en het buitengebied. Hoe blijven deze landelijke regio’s plekken waar het aantrekkelijk is om te wonen, werken en te leven? RUIMTEVOLK voert in opdracht van de provincie Noord-Brabant een verkenning uit naar het Brabantse ‘Blijfklimaat’.

Deze verkenning bestaat uit twee delen. Via een gebiedsanalyses gaan we op zoek naar (deel)antwoorden op deze vraag. Het doel van deze analyse is om regiospecifieke dilemma’s, opgaven, kansen en het regionale krachtenveld bloot te leggen en op basis hiervan een inspirerende blik op de toekomst te schetsen. Dat doen we aan de hand van ‘kaartverhalen’, indicatoren en een handreiking voor provincie en gemeenten om het Blijfklimaat te behouden en versterken. We ronden dit project eind 2020 af.

Meer informatie

Janneke Rutgers

Adviseur / ontwerper

Stuur e-mail 06 41 31 30 59

Pieternella Aten

Ontwerper

Stuur e-mail 06 43 84 18 75

Anne Seghers

Ruimtelijk strateeg / ontwerper

Stuur e-mail 06 41 31 30 55

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.