Projecten

Toekomstscenario's Nederland 2050

Toekomstscenario's Nederland 2050

Toekomstscenario's Nederland 2050

Toekomstscenario's Nederland 2050

Onder de noemer Expeditie RWS2050 doet Rijkswaterstaat onderzoek naar de rol en strategie van Rijkswaterstaat in de toekomst. Maar hoe ziet ons land er in 2050 uit? Van klimaatverandering tot bevolkingsgroei, van de economische ontwikkeling tot nieuwe waarden en van een andere overheid tot circulaire materialen en een fundamenteel andere mobiliteit. En wat betekent dit voor het werk van Rijkswaterstaat? Om op een gedegen en constructieve manier na te denken over deze toekomst heeft RUIMTEVOLK samen met Rijkswaterstaat vier toekomstscenario’s ontwikkeld.

Deze vier werelden – datagedreven wereld, Dutch Design, multiplex en stuifzand – geven een beeld van mogelijke toekomsten. De scenario’s zijn bedoeld om het gesprek over strategische vraagstukken goed te kunnen voeren en zijn zowel bedoeld voor de discussie binnen Rijkswaterstaat als met partijen daarbuiten. De geschetste toekomsten gaan dan ook verder dan enkel het werkterrein van Rijkswaterstaat in strikte zin.

De scenario’s presenteren werelden waarin plausibele ontwikkelingen op het gebied van bestuur, waarden, techniek, ruimte, economie en maatschappij consistent zijn gecombineerd. RUIMTEVOLK was zowel verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van de scenario’s, als voor al het bijbehorende beeldmateriaal.

Om meer te lezen over ExpeditieRWS2050 of om de gehele publicatie met scenario’s te downloaden, kijk op www.expeditierws2050.nl

Meer informatie

Anne Seghers

Ruimtelijk strateeg / Ontwerper / Directielid

Stuur e-mail 06 41 31 30 55

Pieternella Aten

Ontwerper

Stuur e-mail 06 43 84 18 75

Maaike Postma

Ontwerper

Stuur e-mail 06 41 52 10 39

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.