Projecten

Perspectief wijkontwikkeling Kamperpoort 2030

Dicht tegen de binnenstad van Zwolle ligt de Kamperpoort, een oude volkswijk. De wijk heeft een gedaanteverandering ondergaan en trekt nieuwe bewoners en bezoekers, maar tegelijkertijd is de wijk nog niet af. In opdracht van de woningcorporaties en enkele marktpartijen heeft RUIMTEVOLK een integraal toekomstperspectief voor de wijk ontwikkeld, waarin wonen, werken en leven met elkaar zijn verbonden.

Aan de hand van verschillende scenario’s en interactieve ateliers met omwonenden en ondernemers is gewerkt aan een toekomstverhaal voor de wijk in 2030. Om hieraan sturing en richting te geven zijn vervolgens 10 + 1 gouden regels opgesteld. Dit is een set principes die aangeven aan wat dit toekomstbeeld zou betekenen voor bijvoorbeeld woningbouwprogrammering, leefbaarheid, programma van de wijk, (wijk)economie, verduurzaming, openbare ruimte, groen, zorg en bereikbaarheid.

Panorama Kamperpoort laat zien wat de ontwikkeling van de wijk kan betekenen voor (toekomstige) bewoners, maar ook hoe de wijk kan bijdragen aan de ambities van de stad Zwolle.

Enkele ‘gouden regels’ voor de transformatie Kamperpoort

Meer informatie

Pieternella Aten

Ontwerper

Stuur e-mail 06 43 84 18 75

Anne Seghers

Ruimtelijk strateeg / ontwerper

Stuur e-mail 06 41 31 30 55

Sjors de Vries

Directeur / ruimtelijk strateeg

Stuur e-mail 06 12 22 96 62

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.