Projecten

Ontwik­kelperspec­tief buitengebied Aalst

Het buitengebied van Aalst (gemeente Waalre) is in beweging. Er spelen diverse ontwikkelingen en initiatieven. Om deze initiatieven in goede banen te leiden en elkaar te laten versterken is een ontwikkelperspectief opgesteld door de gemeente Waalre in co-creatie met de inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. RUIMTEVOLK begeleidde de partijen en stelde het ontwikkelperspectief op.

Het buitengebied van Aalst (gemeente Waalre) biedt een prachtige en karakteristieke omgeving waarin natuur, landbouw, wonen en recreatieve functies elkaar afwisselen en versterken. Het gebied wordt door de inwoners van de gemeente en regio gewaardeerd om de rust en ruimte, haar landschap en samenspel tussen mens en natuur.

Achtereind / Buitengebied Aalst (Gemeente Waalre). Foto: RUIMTEVOLK.

Achter dit groene en rustige landschap spelen diverse ontwikkelingen die van invloed zijn op de toekomst van het gebied. Verschillende ontwikkelingen en opgaven komen er de komende jaren bij elkaar. Denk aan de toename van toerisme, natuurontwikkeling, klimaatadaptatie, energietransitie, nieuwe landgoederen, groeiende vraag naar woningen en de transitie van de landbouw. Daarnaast zijn er uiteenlopende initiatieven van bewoners, grondeigenaren, ondernemers en particuliere en maatschappelijke organisaties.

Om deze initiatieven in goede banen te leiden en elkaar te laten versterken is een ontwikkelperspectief opgesteld door de gemeente Waalre in co-creatie met de inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. RUIMTEVOLK begeleidde de partijen en stelde het ontwikkelperspectief op.

Meer informatie

Maaike Postma

Ontwerper

Stuur e-mail 06 41 52 10 39

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.