Projecten

Lezingenreeks gezonde leefomgeving

Wat zijn bouwstenen en strategieën voor een gezonde leefomgeving? In samenwerking met BeBright (adviesbureau gezondheidszorg, voeding en preventie), het Institute for Positive Health (dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid) verzorgt RUIMTEVOLK een inspirerende lezingenreeks.

De regio Utrecht is een gezonde en inspirerende regio waar mensen een hoge kwaliteit van leven ervaren. Dat willen provincie en gemeenten graag zo houden en zelfs verbeteren. De uitdaging waar de overheden voor staan, is de leefomgeving zo in te richten dat deze gezond is en blijft en ook uitnodigt tot gezond gedrag. Dit vraagt om innovatieve oplossingen en om een andere manier van kijken naar de inrichting van de regio.

Een gezonde leefomgeving is alleen mogelijk als alle betrokken partijen samenwerken. In een serie lezingen onderzoeken de provincie Utrecht, BeBright (adviesbureau gezondheidszorg, voeding en preventie), het Institute for Positive Health (dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid) en RUIMTEVOLK (bureau voor stedelijke en regionale ontwikkeling) samen met inspirerende gasten en deelnemers hoe we kunnen zorgen voor een gezonde leefomgeving in de steden en kernen. Welke praktische handvatten zijn er? Hoe leggen we een relatie met andere opgaven zoals verstedelijking, klimaatverandering, energietransitie, leefbaarheid en bereikbaarheid? Hoe geef je vorm aan nieuwe samenwerkingen tussen overheid, inwoners, zorgpartijen en maatschappelijke organisaties? En hoe kan het thema gezondheid invulling en lading gegeven worden binnen nieuw omgevingsbeleid (Omgevingswet)?

De eerste lezingen vonden plaats in de winter van 2019 en 2020 en waren gericht op het concept positieve gezondheid en toepassing daarvan in de leefomgeving. Bekijk hier de sfeerimpressie. Eind 2020 volgt er nog een lezing over de gezonde leefomgeving en de Omgevingswet.

Meer informatie

Anna Herngreen

Adviseur

Stuur e-mail 06 43 83 69 98

Sjors de Vries

Ruimtelijk strateeg / Algemeen directeur

Stuur e-mail 06 12 22 96 62

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.