Projecten

Impactverkenning fysieke leefomgeving Maasgouw

Net als veel andere Nederlandse gemeenten heeft Maasgouw te maken met diverse ontwikkelingen op het gebied van demografie, economie, detailhandel, agrarische sector, toerisme en recreatie, klimaatadaptatie en energietransitie. Dit levert nieuwe kansen op, maar brengt ook uitdagingen met zich mee.

In het Limburgse Maasgouw is het goed wonen, werken en recreĆ«ren. De gemeente ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Maas met daarbinnen een rijk palet aan cultuurhistorische bebouwing. Om de leefomgeving van Maasgouw vitaal te houden en voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen wil de gemeente meer grip krijgen op de ruimtelijke impact van uiteenlopende ontwikkelingen. RUIMTEVOLK heeft daarvoor – mede in het licht van de (mogelijke) leegstandsopgave – een verkenning uitgevoerd en de gemeente geadviseerd bij de (beleids)keuzes die deze vraagstukken met zich mee brengen en de rol die je hierin als gemeente kunt spelen.Meer informatie

Janneke Rutgers

Adviseur / ontwerper

Stuur e-mail 06 41 31 30 59

Sophie Herwig

Adviseur / onderzoeker

Stuur e-mail 06 18 34 42 41

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.