Actueel

Nieuwe collega: Rosi de Kok

Een ervaren ruimtelijk strateeg die ervan houdt om opgaven, kansen en mensen te verbinden. Dát is Rosi de Kok die onlangs als senior adviseur ons team is komen versterken.

Vanuit haar achtergrond als ontwerper en (erfgoed)adviseur wordt Rosi gedreven om complexe ruimtelijke vraagstukken te ontrafelen en op zoek te gaan naar handelingsperspectieven. Ze zet graag haar kennis in om perspectieven te verruimen en keuzes te maken vanuit gebiedsopgaven en het gezamenlijk belang. “Door het heden, verleden de toekomst te verbinden, staat de identiteit van de plek centraal en komen er oplossingen in beeld die passen bij de plek en de mensen die er wonen, werken en leven.”

“De diversiteit aan uitdagingen waar we in Nederland voor staan is enorm. Dagelijks worden we met de neus op de feiten gedrukt, de ruimtelijke claims in het stedelijk en buitengebied stapelen zich op. Hoe zetten we koers op een prettige en toekomstbestendige leefomgeving, met oog voor de leefkwaliteit van de mens en natuur? Ik kijk er naar uit om met deze urgente opgaven aan de slag te gaan bij RUIMTEVOLK.”

“Mensen beleven hun omgeving automatisch integraal en dit maakt hun perspectief zo interessant. Een gebied is daarbij zelden een ongeschreven blad en begint altijd bij een goede analyse van het bestaande en de herkomst hiervan. Ik zie het als mijn rol en uitdaging om de plek te leren kennen door ogen van de mensen die er dagelijks wonen, werken en gebruik van maken. Wat koesteren ze, wat is de ziel van de plek en waar zitten de (soms verborgen) gebiedswaarden? Maar ook: waar zitten de lokale uitdagingen die op het oog minder zichtbaar zijn?”

“Mijn ervaring met het inventariseren van de geschiedenis, de identiteit, gebruiks- en belevingswaarde van een plek of gebied pas goed bij de zogenoemde ‘gewortelde aanpak’ van het bureau. Het werken in een team met een mix van ontwerpers, onderzoekers en adviseurs geeft me veel energie en zorgt ervoor dat we op een aansprekende en uitnodigende manier plekken in beweging kunnen krijgen. Ik kijk er naar uit zo bij te kunnen dragen aan een mooi en toekomstbestendig Nederland, waar mensen graag wonen en verblijven.”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.