Actueel

Nieuwe collega: Gerben Hartgerink

Onlangs is Gerben Hartgerink als junior landschapsontwerper gestart bij RUIMTEVOLK. Gerben heeft afgelopen zomer zijn master Landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit afgerond. Als landschapsontwerper bij RUIMTEVOLK wil hij een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige transitie van het buitengebied en de steden.

“Mijn doel is het creëren van een natuurinclusieve leefomgeving, waarbij ook het woord ‘leef’ een plek krijgt. Nagenoeg iedere vierkante meter is wel ingericht in het volgebouwde Nederland. Maar er wordt tegelijkertijd nog zoveel van onze ruimte gevraagd. Waar gaat natuurontwikkeling plaatsvinden? Hoe pakken we de stikstofcrisis aan en behouden we ook een plekje voor de landbouw? Waar komen nieuwe woningen en hoe geven we ook hier een plekje voor natuur? En dan is er nog die klimaatopgave, die er feitelijk als grootste ruimteopgave overal doorheen speelt.

Ik heb me tijdens mijn studie gefocust op ecologisch ontwerpen, de landbouwtransitie en GIS. Tijdens mijn thesis ontwierp ik een ecologische verbinding van de zoute natuur van de Waddenzee naar de zoete natuur van het IJsselmeer. Ik denk dat ik vanuit mijn kijk, waarbij het landschap centraal staat een waardevolle bijdrage kan leveren . Ik verheug me erop om als landschapsontwerper aan de slag te gaan bij RUIMTEVOLK en ook in de samenwerking met de opdrachtgevers en samenleving!”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.