Actueel

Finalist EO Wijers regio Mid­den-Zeeland

Met de inzending Zeeland, Zoutland, Groeiland zijn we samen met Tauw geselecteerd voor de tweede ronde van de EO Wijersprijsvraag voor de regio Midden-Zeeland.

In onze inzending signaleren we dat klimaatverandering, met verzilting en een stijgende zeespiegel, om een nieuwe verhaallijn vraagt voor de toekomst van Midden-Zeeland. Daarbij halen we inspiratie uit het verleden. Zeeland is lang een veranderlijk stuk land geweest waar de zee door ‘opwas’ en ‘aanwas’ continu veranderingen aanbracht in het reliëf en de contouren van de Zeeuwse eilanden. Met ‘Zeeland, zoutland, groeiland’ nemen we afscheid van het Zeeuwse motto ‘ik worstel en kom boven’, waarbij de mens het water de baas was. We zetten in op een nieuw motto: ‘Ik omarm en groei’. Het omarmen van de nieuwe condities en daar sterker uitkomen, daar ligt de toekomst. We benutten de veranderkracht van de zee om met opwas en aanwas te werken aan de wateropgave. We omarmen het zouter wordende land en vormen dit om tot een bijzonder deltalandschap met een toekomstbestendige economie, een duurzame landbouw en unieke recreatieve kwaliteiten in Nederland.

De jury waardeert de heldere gebiedsbenadering die uitgaat van lokale sectoren en thema’s en de gedegen analyse die eraan ten grondslag ligt.

We kijken ernaar uit om ons voorstel de komende maanden verder uit te werken!Lees hier meer over de finalisten, het juryrapport en het vervolg van de prijsvraag: https://eowijers.nl/nieuws/selectie-teams-tweede-ronde/

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.