Actueel

Binnenstadsplan Den Haag gepresenteerd aan stad

Voor een volle zaal in het Paard in Den Haag is het concept-binnenstadsplan gepresenteerd aan de stad. Inwoners, ondernemers en binnenstadspartners die nauw betrokken waren bij de totstandkoming van het plan gingen met elkaar in gesprek over de koers van de Haagse binnenstad richting 2033.

De afgelopen periode werkte RUIMTEVOLK aan het Haagse binnenstadplan, in opdracht van de gemeente Den Haag en Stichting Binnenstad. Het Binnenstadsplan bevat de strategische visie voor de Haagse binnenstad, die tien jaar vooruit kijkt. Het nieuwe Binnenstadsplan zet in op een levendige, groene en verbonden Haagse binnenstad, met het Binnenhof-ensemble als ziel van de stad. Een binnenstad waar je niet alleen winkelt, maar ook studeert, recreëert, woont, werkt of onderneemt.

Ontmoeting en verblijf staan in de toekomst centraal bij de inrichting en uitstraling van de openbare ruimte, met de voetganger op één. En bovenal: een binnenstad waar het verschil in karakter van de zes sfeergebieden verder wordt versterkt en benut voor een onderscheidende en typisch Haagse binnenstad.

Het Binnenstadsplan is tot stand gekomen in samenwerking met Stad&Co en met intensieve participatie met vertegenwoordigers uit de Haagse binnenstad. Dit heeft geresulteerd in een breed gedragen integraal toekomstperspectief richting 2033, met tien heldere keuzes voor het Haagse centrum, prikkelende gebiedsprofielen voor de zes Haagse sfeergebieden en een heldere uitvoeringsstrategie. Op naar de besluitvorming door college en gemeenteraad!

Fotocredits: Pinto Foto / Verhoeks Mediaprojecten

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.