Actueel

Onze nieuwe collega: Judith Hinfelaar

Onlangs is Judith Hinfelaar bij ons aan de slag gegaan. Binnen RUIMTEVOLK zal Judith zich inzetten als adviseur en onderzoeker voor verschillende thema’s, zoals leefbaarheid, wonen en participatie.

“Ik wil graag een bijdrage leveren aan het creëren van een prettige en toekomstbestendige leefomgeving voor iedereen. Maar hoe ziet zo’n leefomgeving er dan uit? Hoewel dit begrip vrij lastig te definiëren is, ben ik van mening dat bepaalde aspecten altijd terugkomen: een omgeving waar iedereen naar wens kan wonen, werken of ontspannen, waar je je veilig voelt, die voldoende voorzieningen biedt en je uitnodigt om anderen te ontmoeten. Maar ook een omgeving die inclusief, gezond en klimaatadaptief is, zodat ook op de lange termijn anderen kunnen blijven genieten van een goede leefomgeving.”

“Om tot deze ideale leefomgeving te komen is inzicht, visie en strategie nodig, net als een goede samenwerking tussen professionals en politiek met de inwoners en andere gebruikers van de omgeving. Vaak wordt vergeten dat de gebruikers van een gebied vanuit hun dagelijks leven veel kennis hebben over hoe je een leefomgeving prettig en toekomstbestendig kan inrichten. In mijn werk als adviseur en onderzoeker zoek ik daarom graag samen met deze partijen uit hoe deze lokale kennis en waarden in gebiedsontwikkelingen meegenomen kan worden.”

“Vanuit deze ambitie ben ik na een succesvolle stageperiode weer uitgekomen bij RUIMTEVOLK. De integrale, gebiedsgerichte en samenwerkende aanpak van het bureau spreekt me erg aan. Ik kijk er erg naar uit om met onze opdrachtgevers en de gebruikers in de gebieden waar we werken vorm te geven aan die past bij de behoeften en opgaven van deze tijd.”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.