Actueel

Onze nieuwe stagiair: Mijke de Jong

Onlangs is Mijke de Jong begonnen als stagiair bij RUIMTEVOLK. Mijke doet de master Ruimtelijke Planning aan de Wageningen Universiteit, deze stage vormt de afronding van haar opleiding.


“Ik heb ontzettend veel zin om de komende maanden aan de slag te gaan bij RUIMTEVOLK. Ik wil graag ontdekken hoe het in de praktijk gaat en meewerken aan verschillende projecten. Op dit moment staan we in Nederland voor grote vraagstukken op onder andere het gebied van de gevolgen van klimaatverandering die we gaan merken, natuurbehoud en wonen. Ik vind het belangrijk dat we deze vraagstukken op een duurzame en toekomstbestendige manier oppakken, zodat ook volgende generaties een prettige leefomgeving hebben. Omdat de vraagstukken zo groot en uitdagend zijn, is het nodig dat we breder kijken dan deze vraagstukken zelf. En dat we rekening houden met de vraagstukken van nu, maar ook alvast inspelen op de opgaven van de toekomst.

Door mee te lopen met verschillende projecten wil ik ontdekken hoe de samenwerking tussen gemeenten, bewoners en marktpartijen loopt en kan verlopen. Het spanningsveld en de zoektocht naar gedeelde belangen vind ik erg interessant. Ik ga tijdens mijn stage onder andere werken aan woon- en omgevingsvisies. Deze stage vormt de afsluiting van mijn master, waarvoor ik mijn thesis heb geschreven over de rol van informaliteit in het planningsproces. Ik ben erg benieuwd of de invloed van het informele deel van het planningsproces ook tijdens deze stage ga terugzien. 

RUIMTEVOLK spreekt mij aan omdat het team werkt aan een betere, duurzamere en eerlijkere leefomgeving. Ik vind het heel leuk dat ik de komende maanden onderdeel mag zijn van het enthousiaste en gedreven team van RUIMTEVOLK!”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.