Actueel

Even voorstellen: Gido van Os

Onlangs startte Gido van Os zijn stage bij RUIMTEVOLK als laatste fase van de masteropleiding Sociale Geografie in Nijmegen. De komende maanden ondersteunt hij ons team op het gebied van omgevingsvisies, participatieprocessen en lokale gebiedsontwikkelingsprojecten.

“Na een aantal jaar studeren op de universiteit heb ik veel zin om als stagiair bij RUIMTEVOLK ook de praktijk te ontdekken. Nederland staat momenteel voor grote uitdagingen zoals de energietransitie, het woningtekort en de grootschalige omslag naar duurzame mobiliteit. Deze uitdagingen vragen om slimme en integrale oplossingen in onze fysieke leefomgeving. Hoewel deze thema’s soms duizelingwekkend groot lijken aan te voelen, zie ik veel kansen om deze uitdagingen vanuit meerdere thema’s en invalshoeken te bekijken en deze op lokaal- en regionaal niveau aan te pakken.”

“Ik heb een brede achtergrond in ruimtelijke planning, stadsgeografie en politieke geografie en een groot enthousiasme voor geslaagde voorbeelden van ruimtelijke ordening in het binnen- en buitenland. Van mooie fietsstraten in mijn thuisstad Utrecht tot een duurzaam herontwikkelingsproject in hartje Lissabon – dit soort plekken stemmen mij heel positief vanwege de zichtbare impact die ze hebben op het gebruik van de openbare ruimte. Tijdens wandelingen en fietstochten door stedelijke gebieden ga ik hier graag het gesprek over aan. Ik ben blij dat ik deze passie kan delen met mijn nieuwe collega’s!”

“Het viel mij gelijk op dat er bij RUIMTEVOLK hele enthousiaste en gedreven mensen werken. In deze inspirerende werksfeer mag ik meewerken aan visie- en participatietrajecten op verschillende plekken in het land en op verschillende schaalniveaus, zoals regio Arnhem-Nijmegen en IJsselstein. Ik hoop hiermee een steentje bij te dragen aan toekomstgerichte gebiedsontwikkeling en mijn kennis en kunde verder te ontwikkelen binnen deze multidisciplinaire omgeving.”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.