Actueel

De stage-ervaring van Emiel Eppink

Bij RUIMTEVOLK bieden we altijd graag ruimte voor een nieuwe generatie ruimtelijke professionals om ervaring op te doen in projecten. Onlangs wisselde de gedreven student Emiel Eppink twee maanden lang de schoolbanken en theorie in voor de dynamische praktijk. Hij blikt terug op zijn leerervaring.

“Ik studeer ‘Management van de Leefomgeving’ aan Van Hall Larenstein. Doel van mijn oriëntatiestage was om kennis en ervaring op te doen. Ik draaide mee in verschillende projecten door het hele land: van Nissewaard tot Nijmegen. In deze oriëntatiestage ondersteunde ik het team zowel op kantoor als met mijn voeten in de klei. Bijvoorbeeld in de vorm van veldwerk langs winkelcentra in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, waar ik de identiteit en kwaliteiten in beeld bracht als onderdeel van een regio-analyse. Op andere momenten werkte ik op kantoor of thuis aan kleine opdrachten. Zo werkte ik mee aan straat- en gevelprofielen voor de Haagse binnenstad, nam ik interviews af en vertaalde ik complexe processen in een overzichtelijke infographic.

Het is voor mij erg waardevol geweest om in deze korte tijd op die manier kennis te maken met het werkveld en het werken bij een bureau. Ik merkte dat ik bijvoorbeeld een interesse ontwikkelde voor participatieve planprocessen. Erg leerzaam om dit van dichtbij mee te kunnen maken!”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.