Actueel

Boeiende Belgische toestanden

RUIMTEVOLK bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit te vieren trakteerden we ons zelf op een paar dagen Antwerpen, ter lering én vermaak.

De Belgische havenstad maakt een boeiende transformatie door die interessante bespiegelingen oplevert voor de Nederlandse context. We dompelden ons onder in verschillende stadsontwikkelingen. Een bezoek aan het Atelier Stadsbouwmeester bracht inzicht geschiedenis van de stadsontwikkeling en de grote, strategische stadsprojecten. Zo nam Belgische collega Tim Devos van het bureau Endeavour ons mee in de ontwikkelingen op het Eilandje en liet hij de kracht en praktijk zien van slow urbanism op het Droogdokkenterrein.

In Nieuw Zuid, een grootschalige gebiedsontwikkeling op een voormalig rangeerterrein, zagen we de kracht van radicale autovrije en collectieve stedenbouw en hoe de stad zich voorbereidt op de energietransitie. Uiteraard hebben we ook genoten van uitstekende Antwerpse horeca en de opgewonden sfeer van de naderende Ronde van Vlaanderen.

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.