Actueel

Woonvisie Aa en Hunze vastgesteld

Vorige week stelde de gemeenteraad van Aa en Hunze de nieuwe Woonvisie voor de gemeente vast: ‘Buitengewoon wonen in Aa en Hunze’. Het vertrekpunt van deze Woonvisie is kwaliteit van de (afwisselende) landschappen en dorpen en het aansluiten van het woonbeleid daarop. Met een adaptief en gebiedsgericht woningbouwprogramma wil de gemeente bijdragen aan de vitaliteit van de dorpen en de kracht van het buitengebied.

Belangrijke speerpunten daarbij zijn de betaalbaarheid voor doelgroepen zoals starters, inspelen op de woonzorgopgave door levensloopbestendige woonomgevingen en de verduurzaming van de woningvoorraad. De gemeente heeft de Woonvisie in samenspraak met inwoners, woningcorporaties, zorgpartijen en maatschappelijke organisaties opgesteld en houdt deze werkwijze ook in de uitvoering vast. In een serie dorpsgesprekken gaan de gemeente en de dorpen met elkaar het gesprek aan over de woningbouwprogrammering.

We feliciteren de gemeente Aa en Hunze met deze toekomstbestendige en uitvoeringsgerichte Woonvisie!

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.