Actueel

Ron Buiting aan de slag bij RUIMTEVOLK

Ron Buiting gaat per 1 februari bij RUIMTEVOLK aan de slag als adviseur en onderzoeker.

Als voormalig beleids- en bestuursadviseur bij de gemeente De Ronde Venen, adviseur bij Procap en als actieve bewoner in zijn geliefde Utrecht is Ron bij uitstek iemand die het ruimtelijk speelveld vanuit verschillende kanten kent. Hij combineert het nadenken over trends en lange termijnopgaven met lokale omstandigheden en het creëren van concrete handelingsperspectieven voor partijen.

“In ruimtelijke opgaven is het altijd een zoektocht hoe je ambities van de gemeente, politiek, maatschappelijke organisaties en bewoners met elkaar verbindt. Ik heb de kracht van gebiedsgericht samenwerken ervaren en dat het verhaal van de plek daarin een krachtige rol kan vervullen. Ik ga daarom altijd op zoek naar wat er echt speelt op een plek, wat raakt en verbindt mensen en partijen? Van daaruit neem je elkaar beter mee in toekomstige opgaven en afwegingen. De verbeeldende en verhalende aanpak van RUIMTEVOLK sluit hier goed op aan.”

Ron gaat zich vooral richten op vraagstukken rondom wonen, wijken en omgevingsbeleid.

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.