Actueel

Expositie AMS MSc MADE Living Lab: doorstroming op de woningmarkt

Op dit moment staan we in de file. Het tekort aan woningen leidt tot een opstopping op de woningmarkt, enorme huur- en koopprijzen en moeilijkheden om een passende woning te vinden. Wat kun je als gemeente doen om doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en zoveel mogelijk inwoners te helpen bij het vinden van een passende woning? Studenten van AMS MADE Living Lab ontwikkelden een stappenplan, welke vanaf vandaag online wordt geƫxposeerd.

Op dit moment staan we in de file. Het tekort aan woningen leidt tot een opstopping op de woningmarkt, enorme huur- en koopprijzen en moeilijkheden om een passende woning te vinden. Wat kun je als gemeente doen om doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en zoveel mogelijk inwoners te helpen bij het vinden van een passende woning?

Dit is wat Danielle Schol, Brian van Laar, Merel Schonagen en Vincent Buurma onderzochten de afgelopen maanden in het AMS MADE Living Lab. Ze ontwikkelden een stappenplan – wat ze toegepast hebben in Almere – voor gemeenten om het doorstromingsvraagstuk meer vanuit het perspectief van inwoners en op een gebiedsgerichte manier te benaderen. Vanuit RUIMTEVOLK begeleidden we ze hierbij.

Vandaag start de online expositie waarin je niet alleen het verhaal van Danielle, Brian, Merel en Vincent kunt horen, maar waar ook de 8 andere verhalen over stedelijke transities en verduurzaming worden tentoongesteld. Interesse?

Bekijk alle projecten op: https://www.ams-institute.org/events/msc-made-living-lab-masterclasses-and-exhibition-opening-2021/ of schrijf je in om mee te doen in de online rondleiding door een van de studenten: https://amsinstitute.typeform.com/to/WsRBYoHT

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.