Actueel

Even voorstellen: Matthijs Koch

Vanaf 1 maart is Matthijs Koch als stagiair aan de slag bij RUIMTEVOLK. Matthijs is masterstudent sociale geografie aan de Universiteit Utrecht. Hij loopt mee met diverse projecten, met name op het gebied van wonen, wijken en verstedelijking, en ondersteunt ons bij het werken aan instrumentarium op het gebied van de wijkaanpak en woonbeleid.

“Ik heb ontzettend veel zin om komend half jaar aan de slag te gaan bij RUIMTEVOLK. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor zowel de fysieke als de sociale aspecten van de omgeving en hoe deze elkaar beïnvloeden. Om me meer te verdiepen in de mens-omgeving relatie heb ik afgelopen jaar na het afronden van mijn bachelor Bouwkunde in Delft de overstap gemaakt naar een master Sociale Geografie in Utrecht. De interesse in de combinatie van mens en leefomgeving komt daar ook terug in mijn scriptie over leefbaarheid in bloemkoolwijken, waar ik na mijn stage verder aan zal werken. In de eerste weken bij RUIMTEVOLK heb ik hier al veel nieuwe dingen over ontdekt dankzij enthousiaste collega’s en eerste projecten, en ik hoop hier nog veel meer inspiratie over op te doen de komende tijd.”


De interdisciplinaire aanpak is wat Matthijs tot RUIMTEVOLK aantrok. “Ik verwacht hier veel energie uit te halen de komende tijd. In mijn stageperiode hoop ik ook mijn eigen interdisciplinaire blik verder te ontwikkelen door mee te werken aan diverse projecten. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen aan de duurzame en vitale steden en regio’s van de toekomst!”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.