Actueel

Eva Hexspoor aan de slag bij RUIMTEVOLK

Onlangs startte onze nieuwe collega Eva Hexspoor bij RUIMTEVOLK. Haar kracht ligt in het verbinden van partijen en het creëren van eigenaarschap door ontwerp slim in te zetten. Wij zijn dan ook blij dat ze ons team komt versterken.

Als projectleider en ontwerper wordt Eva gedreven door het leggen van de relatie tussen ontwerp en het (participatie)proces. “Ik zet de kracht van het ontwerpen in als uitnodiging om oplossingsgericht na te denken. Een tekening kan belanghebbenden even uit het hier en nu halen en het gesprek starten over de mogelijkheden.”

“We staan voor cruciale opgaven als het bewaken van de leefbaarheid in dorpen en de verdichting van steden. Het liefst met een hoge snelheid om een antwoord te bieden aan het woningtekort. Het verdwijnen van voorzieningen en de transitie en transformatie van gebieden heeft grote impact op het dagelijks leven. Er ligt daarbij een uitdaging om belangen en wensen van initiatiefnemers en omgeving vroegtijdig in kaart te brengen en met elkaar te verbinden. Dat maakt plannen niet alleen beter, maar kan ook veel winst opleveren bij de besluitvorming en uitvoering. Het spreekt mij aan dat RUIMTEVOLK investeert in het eigenaarschap van plannen, waarbij er voor mij als ontwerper de uitdaging ligt om de gevolgen van abstracte lijnen concreet te maken.”

Eva gaat bij RUIMTEVOLK onder andere aan de slag met omgevings- en gebiedsvisies. “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met het nieuwe instrumentarium van de Omgevingswet en om de mogelijkheden te verkennen. Omgevingsvisies krijgen bijvoorbeeld steeds meer vorm en het is nu een zoektocht naar verfijning en het creëren van maximale impact. Ik zie RUIMTEVOLK echt als een voorloper op dit gebied en heb ontzettend veel zin om het team te versterken.”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.