Actueel

Woonvisie Den Bosch vastgesteld

Onlangs heeft de gemeenteraad van de gemeente ‘s-Hertogenbosch haar nieuwe woonvisie vastgesteld. In de woonvisie is veel aandacht voor de bestaande woningvoorraad, betaalbaarheid en doorstroming.

Onlangs heeft de gemeenteraad van de gemeente ‘s-Hertogenbosch haar nieuwe woonvisie vastgesteld. De woonvisie is het resultaat van intensieve co-creatie van gemeente, inwoners, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en marktpartijen. In de woonvisie is veel aandacht voor de bestaande woningvoorraad, betaalbaarheid en doorstroming. 

De gemeenteraad was positief over de woonvisie, zowel over de inhoudelijke lijnen, het uitvoeringsprogramma als het proces ernaartoe. In de woonvisie is veel aandacht voor kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de bestaande woningvoorraad en wijken. Nieuwbouw wordt strategisch ingezet om doorstroming en de toegankelijkheid van de Bossche woningmarkt voor alle huishoudens te vergroten. Ambitie is om tot 2030 minimaal 10.500 woningen toe gaat voegen, waarvan minimaal 30 procent sociale huurwoningen en 20 procent middenhuur en goedkope koopwoningen.

Dit is een test quote

Naam Persoon

RUIMTEVOLK adviseerde en begeleidde de gemeente en partijen in het proces.

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.