Actueel

Webinar 'Kracht van grensregio’s'

Op 22 oktober vindt het online webinar over ‘Grenzeloos groeien: de kracht van de grensregio’ plaats. In dit webinar licht Janneke Rutgers aan de hand van inspirerende voorbeelden de uitkomsten van een verkenning toe die RUIMTEVOLK in opdracht van het minsterie van BZK heeft uitgevoerd.

Grensregio’s nemen een bijzondere positie in. De grens brengt uitdagingen met zich mee, maar tegelijkertijd zijn de regio’s ook voedingsbodem voor innovatief ondernemerschap.

RUIMTEVOLK heeft in opdracht van het Ministerie van BZK het ‘economisch ecosysteem’ van de grensregio’s in kaart gebracht. Op basis van onder andere interviews met succesvolle ondernemers identificeerden we drie succesfactoren voor ondernemen in grensregio’s.

Op 22 oktober van 14:00-15:30 organiseert het ministerie een online webinar over ‘Grenzeloos groeien: de kracht van de grensregio’. In dit webinar licht Janneke Rutgers aan de hand van inspirerende voorbeelden de uitkomsten van onze verkenning toe. Martijn van der Berge (Atlas voor gemeenten) geeft een toelichting in cijfers over de grens: waar liggen de (economische) kansen en hoe verschilt dat per grensregio? De webinar is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden in informatie en inspirerende voorbeelden van grensoverschrijdende samenwerking en de kracht van de grensregio.

Aanmelden kan via: https://www.lyyti.fi/reg/Webinar_grensoverschrijdende_samenwerking_4898

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.