Actueel

Onze nieuwe collega: Jos Kenter

Verbindend en duurzaam ontwerpen aan de leefomgeving van morgen. Het is een van de belangrijkste uitdagingen waar steden en regio’s voor staan en waar we met RUIMTEVOLK dagelijks aan werken. We zijn dan ook blij met de versterking die we hebben gevonden in Jos Kenter.

Jos studeerde stedenbouw aan de TU Delft, waar hij zich in zijn afstudeeronderzoek heeft verdiept in het belang van verhalende toekomstscenario’s als methode om toekomstige, en soms nog onderbelichte, stedelijke vraagstukken in kaart te brengen. Bij RUIMTEVOLK zal Jos aan de slag gaan als stedenbouwkundig ontwerper. Hier is hij van waarde met zijn kennis op het gebied van toekomstdenken en zijn vaardigheden als illustrator en creatief denker.

Als stedenbouwkundige wil ik een rol spelen in het vormgeven aan ‘publieke toekomstverhalen’

“Er is in mijn ogen in Nederland een gebrek aan overkoepelende visies voor de lange termijn – visies die houvast bieden en richting geven aan de aanpak van grote vraagstukken op het gebied van onder andere duurzaamheid, verstedelijking en mobiliteit. Er wordt veel op de korte termijn gedacht en gezocht naar sectorale oplossingen. Om dit te doorbreken helpt het om mogelijke toekomsten te verkennen en te verbeelden. Als stedenbouwkundige wil ik een rol spelen in het vormgeven aan ‘publieke toekomstverhalen’. Op die manier hoop ik bij te dragen aan eerlijkere, duurzame en leefbare toekomstvisies voor onze leefomgeving.”

“Bij RUIMTEVOLK kan ik dit doel nastreven. We werken veel met scenario’s als methode, waarbij een mooie combinatie wordt gemaakt tussen inspirerende, creatieve en verbeeldende elementen enerzijds, en gedegen onderzoek anderzijds. Daarnaast trekt de werkwijze, waarin belanghebbenden veelvuldig kunnen participeren, mij erg – toekomstverhalen dienen gezamenlijk geschreven te worden.”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.