Actueel

Den Haag presenteert aanvalsplan voor de woningmarkt

Op donderdag 26 november presenteerde een coalitie van de gemeente Den Haag, de Haagse woningcorporaties en marktpartijen – onder de noemer Haagse Tafel Wonen – via een online conferentie de Haagse Aanpak voor de Woningmarkt. De ‘Haagse Aanpak’ is een aanvalsplan waarmee de partijen een impuls willen geven aan de woningbouwopgave in de stad en willen investeren in de bestaande wijken, tegen de ongelijkheid in de stad.

In de Haagse Aanpak staan 22 acties waarmee de partijen gezamenlijk aan de slag gaan. Er zijn onder andere afspraken gemaakt om de productie op te schroeven naar 4.000 woningen per jaar, over versnelling van de ontwikkeling van het CID, Binckhorst en Zuidwest, het aandeel sociale woningbouw op gebiedsniveau, het toevoegen van zorgwoningen, het op korte termijn verduurzamen van 16.000 woningen en het ontwikkelen van een integrale aanpak en investeringsagenda voor Den Haag Zuidwest.

RUIMTEVOLK adviseerde en begeleidde de partijen hierbij.

Haagse Aanpak voor de woningmarkt

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.