Projecten

Perspectief op binnenstad Oss

De binnenstad van Oss ondergaat een koerswijziging, van winkelhart naar bruisende ontmoetingsplek. In haar beleid maakt de gemeente Oss een duidelijke keuze voor de toekomst: een compact en levendig centrum. Vastgoedeigenaren spelen daarbij een belangrijke rol. Onder de noemer Steengoed Oss verkent RUIMTEVOLK het perspectief van de vastgoedpartijen en welke kansen dit oplevert om vorm te geven aan een vitalere binnenstad.

Met de verkenning Steengoed Oss wil de gemeente inzicht in de kansen en mogelijkheden die vastgoedeigenaren zien voor een compacter, meer aaneengesloten en toekomstbestendig centrumgebied. Tegelijkertijd is het de bedoeling om met de verkenning een duidelijk en gemeenschappelijk startpunt te creƫren waarmee eigenaren, ondernemers en de gemeente samen kunnen gaan werken aan deze toekomst.

RUIMTEVOLK voert de verkenning uit met bureau Stad&Co. Via een vastgoedanalyse en interviews en interactieve werksessies met vastgoedeigenaren wordt toegewerkt naar een toekomstkaart en plan van aanpak met concrete acties en instrumenten.

Foto boven: Maurice Vinken, Kleurstof

Meer informatie

Anne Seghers

Onderzoeker / ontwerper

Stuur e-mail 06 41 31 30 55

Pieternella Aten

Ontwerper

Stuur e-mail 06 43 84 18 75

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.