Projecten

Stadsakkoord Wonen Almere

De gemeente Almere staat voor een grote opgave om jaarlijks ruim 2.000 woningen toe te voegen aan de woningvoorraad, zodat (toekomstige) Almeerders meer kansen krijgen op een woning. Dit vraagt om een forse inspanning van de gemeente en haar woonpartners. Samen werken ze aan een aanpak.

De druk op de woningmarkt in Almere is – net als in de rest van Nederland – de laatste jaren stevig toegenomen. De huizenprijzen zijn sterk gestegen en de doorstroming op de koop- en huurmarkt stokt. Het gevolg is dat steeds meer (jonge) huishoudens moeite hebben om een passende woning te vinden.

Almere staat voor een grote opgave om de komende jaren voldoende woningen toe te voegen aan de woningvoorraad, zodat (toekomstige) Almeerders meer kansen krijgen op een woning. Daarvoor moet het tempo omhoog en projecten worden versneld. Hiervoor is een forse gezamenlijke inspanning nodig van de gemeente en haar belangrijkste woonpartners – de woningcorporaties, marktpartijen en financiers. Samen met deze partijen werken wij daarvoor aan een Stadsakkoord Wonen en een versnellingsaanpak van de woningbouwproductie in Almere.

Meer informatie

Janneke Rutgers

Adviseur / ontwerper

Stuur e-mail 06 41 31 30 59

Sjors de Vries

Directeur / ruimtelijk strateeg

Stuur e-mail 06 12 22 96 62

Relevante projecten

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.