Actueel

Anne Seghers jurylid Arc Stedenbouw Award

Elk jaar organiseert vakblad De Architect de ARC Awards. Deze serie prijzen belichten het allerbeste werk in de categorieën Architectuur, Stedenbouw, Interieur, Meubel, Detail en Innovatie. Anne Seghers neemt als jurylid plaats in de ARC Stedenbouw Award.

De ARC Stedenbouw Award beloont stedenbouwkundige en landschappelijke plannen die een bijzondere prestatie leveren in relatie tot kwaliteit en innovatie. De plannen onderscheiden zich door de manier waarop ze bijdragen aan zowel een leefbare stad als aan welzijn en welvaart van de samenleving.

‘Ik vind het belangrijk dat stedenbouwkundige en landschapsarchitectonische plannen blijk geven van de sociaal-maatschappelijke context waarin ze zich bevinden en daar een toekomstbestendig antwoord op weten te formuleren. We staan als samenleving voor enorme opgaven; het is van belang dat ontwerpers daarin hun meerwaarde voor het voetlicht weten te brengen. In mijn beleving is een sterk ontwerp in staat om verschillende opgaven met elkaar te verweven, dusdanig dat dit zowel tot een slimme en verrassende oplossing leidt, maar ook een grote ruimtelijke kwaliteit met zich meebrengt. Daar zal ik bij de jurering op letten,’ aldus Anne Seghers.

In november wordt bekend gemaakt welk project uiteindelijk de prijs krijgt toegewezen. De jury bestaat naast Anne uit Edzo Bindels (West 8), Vincent Peters (PosadMaxwan), Rosalie de Boer (Synchroon) en Aafke Laarakker (vakblad De Architect).

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.