Actueel

Podcast Bouwstof over participatie met Anne Seghers

Hoe betrek je bewoners en belanghebbenden op een goede manier bij ruimtelijke planvorming? Onlangs schoof Anne Seghers aan bij Merel Pit, voor de podcast-reeks BOUWSTOF. Ze gaat in op het belang van goede participatie en geeft tips om niet in valkuilen te stappen.

‘Als je participatie niet goed organiseert, organiseer je wellicht je eigen weerstand’. Nederland kent inmiddels een ruime participatietraditie. Met de aanstaande Omgevingswet zal het belang van participatie de komende jaren alleen maar groeien. Maar op een goede manier invulling geven aan het gesprek met bewoners en belanghebbenden, vraagt helderheid over rollen en verwachtingen.

‘Goede participatie is duurzaam ingebed, met een getrapte aanpak en kent langdurige betrokkenheid. En nog belangrijker: bied vanaf het begin duidelijkheid over de rol die deelnemers aan participatietrajecten innemen en wat de status is van de opbrengst.’ In de podcastserie BOUWSTOF deelt Anne Seghers enkele lessen voor succesvolle participatie.

De podcast is hier te beluisteren:

Via Spotify

Via de website van A.Zine

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich op de meest centrale plek van Nederland, in Jaarbeurs Innovation Mile, de innovatiehub en co-workingspace van de Jaarbeurs.